در این مقاله قصد داریم شما را با
با توجه به تاکید موکد پزشکان بر کاهش مصرف گوشت قرمز جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری های مربوط به آن نظیر نقرس و. سوالی که به وجود می آید این است که پس برای جذب پروتئین مورد نیاز بدن چه باید کرد؟
خوشبختانه انواع لوبیا و به طور کلی حبوبات منبع غنی پروتئین میباشند و سرشار از فیبر بوده این درحالی است که مقدار چربی آنها بسیار اندک بوده و فاقد کلسترول مباشند بنابراین با مصرف لوبیا و به طورکلی حبوبات میتوان یک منبع مناسب برای جذب پروتئین مورد نیاز بدن فراهم کرد.
ویژگی های
در چین حدود 5000 سال پیش، برای برطرف کردن بسیاری از اختلالات گوارشی و درمان برخی از بیماری ها جوانه های خوراکی را تجویز میکرده اند.
کاپتان جیمیز کوک معروف در سال های دور با توجه به اینکه بیماری اسکوروی(بیماری ناشی از کمبود ویتامین C ) به تازگی شیوع پیدا کرده بوده، در خاطرات خود ذکر کرده که برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری به ملوان های خود، استفاده از لیمو ترش و انواع جوانه های خوراکی را پیشنهاد داده.
فواید جوانه های خوراکی
با توجه به اینکه جوانه های خوراکی ارزش تغذیهای بالایی دارند، از کاملترین مواد مغذی در بین غذاها به شمار می آیند. برای مثال جوانه لوبیا منبع کربوهیدرات، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، آووکادو، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین C مباشد و این کربوهیدرات همانند کربوهیدرات موجود در هندوانه، ویتامین A همانند ویتامین A موجود در لیموترش، تیامین همانند تیامین سیب خشک، نیاسین همانند نیاسین موجود در موز و ویتامین C همانند ویتامین C موجود در توت جنگلی مبیاشد.
به طور کلی جوانه های خوراکی سرشار از ویتامین C، بتاکاروتن و فولاسین میباشند. علاوه بر این آزمایشات گویای آن بوده اند که جوانه های خوراکی برای جلوگیری از انواع سرطانها از قویترین منبع آنتیاکسیدانها میباشند.
حبوبات و غلات، به طور طبیعی دارای ارزش غذایی و مقدار ویتامینهای بالایی مباشند و جوانه زدن دانههای آنها باعث افرایش میزان این منابع میشود. به عنوان مثال طبق بررسی های به عمل آمده میزان ویتامین A موجود در لوبیایی ای که جوانهزده ۵/۲ برابر لوبیای خشک است و این میزان ممکن است در بعضی از لوبیاها به ۸ برابر نیز برسد.